2013-ųjų Poetinio Druskininkų rudens laureatai

=Spalio 5 d. Druskininkuose, iškilmingame baigiamajame Poetinis Druskininkų rudens vakare, buvo paskelbti laureatai ir konkursų nugalėtojai. Pagrindinę Jotvingių premiją gavo poetas Jonas Kalinauskas už 2013 m. poezijos rinkinį „Mano sodo vagis" (leidykla „Kauko laiptai"). Jaunojo jotvingio apdovanojimas atiteko poetei Ramunei Brundzaitei už šiemet išleistą pirmąją eilėraščių knygą „Drugy, mano drauge" (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).
Taip pat Jotvingių komitetas, kurį sudaro anksčiau pagrindinį Poetinio Druskininkų rudens apdovanojimą gavę laureatai, vieningai nusprendė suteikti Jotvingio vardą už viso gyvenimo kūrybą pernai mirusiam poetui Stasiui Stacevičiui.
Festivalio metu buvo apdovanotas geriausiai jaunųjų kūrėjų skaitymuose pasirodęs poetas – juo šiemet tapo ir Antano A. Jonyno skirtą prizą gavo poetas Mantas Balakauskas, taip pat geru žodžiu už poeziją paminėti ir leidyklos „Vario burnos" knygom apdovanoti Tomas Petrulis ir Mindaugas Kirka.
Konkursinius eilėraščius skaičiusi ir laureatus rinkusi komisija (pirmininkas –­ Alvydas Šlepikas) paskelbė, kad Anoniminio teminio eilėraščio „Nepatogus eilėraštis" konkurse III vietą laimėjo Dovilė Zelčiūtė, II – Birutė Jonuškaitė, I-oji vieta skirta nebuvo.
Vieno anoniminio eilėraščio konkurse vietos paskirstytos taip: V-ąją vietą pasidalijo trise: latvių poetė Ingmara Baluodė (vertė Erika Drungytė), Vainius Bakas ir Neringa Mikalauskienė. IV ir III vietos neskirtos, o II laimėjo du autoriai: Mindaugas Nastaravičius ir ispanų poetas Jesus Munnariz (vertė Edgaras Platelis, Marius Burokas). I-oji vieta šiame konkurse skirta nebuvo.
Nerimtojo eilėraščio konkursą laimėjo poetas Simonas Bernotas, II vietą užėmė Artūras Valionis, III – Dainius Dirgėla.